منتديات شلبية للبنات فقطططط
منتدى شلبية يرحب بكم ونتشرف بتسجيلكم معنا

منتديات شلبية للبنات فقطططط

منتدى شلبية منتدى نسائى يهتم ويناقش ويعالج كل مايخص المرأة
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 قوارب البطاطس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام البياضة



عدد المساهمات : 65
نقاط : 179
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 06/01/2011

مُساهمةموضوع: قوارب البطاطس   الجمعة أغسطس 05, 2011 5:27 am

قوارب البطاطس العجيبة

اول حاجة نجيب البطاطس والبطاطس
المستخدمة فى الوصفة دى بتبقى متوسطة
زى الحجم ده بنسلقها فى ماء بملح وهى بقشرها علشان ماتتهريش
وبنسلقها تلات اربع سوا يعنى مش سوا كامل


نقسمها نصين بالطول

نشيل القلب و القشر حبه حبه بمعلقة صغيرة

مقاديرالحشو

ربع كيلو لحم مفروم & بصلة متوسطة& بيضة & معلقتين كبار بقسماط ناعم& بقدونس مفروم حوالى نصف كوب
ملح وفلفل وقرفة بسيطة


هنضرب البيض كويس

و بعد نحط باقي المكونات

بعد كده نحط اللحمة المفرومة مع التوابل و نعجنهم بأيدنا كويس اوي


هنحشي البطاطس بالحشوة

و بعدين نحطها في دقيق

و بعدين نحطها في البيض و البقسماط
بعد كده حنقليها فى زيت غززير نصف سوا ولونها فاتح ززى ما انتوا شايفين ووبعد ما تطلع وبعد ما تطلع من الزيت
ندهن صينية فرن بزيت خفيف ونرصها ونحطها فى الفرن تكمل سواها وولونها يبقى حلو
وبنحطها فى الفرن علشان حاجتين الاول علشان الكفتة تكون مستوية كويس
تانى حاجة بتدى للبطاطس طعم جميل اوى اللى هو طعم البطاطس المشوية مع الكفتة والبانيه بيبقى تحفة


طبعا بيتبقى لحم مفروم من العجينة اللى انا عاملاها دى بقى صبعتها وبطنتها بدقيق الاول
وبعدين بيض وبعدين كورن فليكس علشان تطلع عليها طبقة مقرمشة كنوع من التغيير بدل البقسماط طبعا ممكن نحطها فى البقسماط بدل الكورن فليكس

وقليتها فى زيت غزير على نار هادية علشان الكفتة تستوى كويس
وقدمتها مع القوارب بالشكل ده على بقدونس

و ده شكلها من جوه يم يم
و كمان نعمل سلطة توميه

المقادير دى
معلقة كبيرة زبادى &معلقتين كبار مايونيز&فص توم كبير مفروم&ملح





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
قوارب البطاطس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شلبية للبنات فقطططط :: منتديات الطبخ :: منتدى الطبخ-
انتقل الى: