ام البياضة
عدد المساهمات : 65 نقاط : 179 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 06/01/2011
| موضوع: قوارب البطاطس الجمعة أغسطس 05, 2011 5:27 am | |
| قوارب البطاطس العجيبةاول حاجة نجيب البطاطس والبطاطس المستخدمة فى الوصفة دى بتبقى متوسطة زى الحجم ده بنسلقها فى ماء بملح وهى بقشرها علشان ماتتهريش وبنسلقها تلات اربع سوا يعنى مش سوا كامل نقسمها نصين بالطولنشيل القلب و القشر حبه حبه بمعلقة صغيرةمقاديرالحشو
ربع كيلو لحم مفروم & بصلة متوسطة& بيضة & معلقتين كبار بقسماط ناعم& بقدونس مفروم حوالى نصف كوب ملح وفلفل وقرفة بسيطة هنضرب البيض كويسو بعد نحط باقي المكوناتبعد كده نحط اللحمة المفرومة مع التوابل و نعجنهم بأيدنا كويس اوي هنحشي البطاطس بالحشوةو بعدين نحطها في دقيقو بعدين نحطها في البيض و البقسماط بعد كده حنقليها فى زيت غززير نصف سوا ولونها فاتح ززى ما انتوا شايفين ووبعد ما تطلع وبعد ما تطلع من الزيت ندهن صينية فرن بزيت خفيف ونرصها ونحطها فى الفرن تكمل سواها وولونها يبقى حلو وبنحطها فى الفرن علشان حاجتين الاول علشان الكفتة تكون مستوية كويس تانى حاجة بتدى للبطاطس طعم جميل اوى اللى هو طعم البطاطس المشوية مع الكفتة والبانيه بيبقى تحفة طبعا بيتبقى لحم مفروم من العجينة اللى انا عاملاها دى بقى صبعتها وبطنتها بدقيق الاول وبعدين بيض وبعدين كورن فليكس علشان تطلع عليها طبقة مقرمشة كنوع من التغيير بدل البقسماط طبعا ممكن نحطها فى البقسماط بدل الكورن فليكس وقليتها فى زيت غزير على نار هادية علشان الكفتة تستوى كويس وقدمتها مع القوارب بالشكل ده على بقدونس و ده شكلها من جوه يم يم و كمان نعمل سلطة توميه المقادير دى معلقة كبيرة زبادى &معلقتين كبار مايونيز&فص توم كبير مفروم&ملح
| |
|