منتديات شلبية للبنات فقطططط
منتدى شلبية يرحب بكم ونتشرف بتسجيلكم معنا

منتديات شلبية للبنات فقطططط

منتدى شلبية منتدى نسائى يهتم ويناقش ويعالج كل مايخص المرأة
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 السمنة البلدى من صنع ايدك

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
AYAA



عدد المساهمات : 61
نقاط : 163
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 21/12/2010

مُساهمةموضوع: السمنة البلدى من صنع ايدك   الأربعاء مايو 11, 2011 1:49 pm

[img][/img]انا بجيب اللبن كامل السم محلوب ليه طازه
و بعدين اغليه واشيله فى التلاجه عاااااااادى خالص
بس كان بيطلعلى وش كتير اوى وكنت بشيله واحطه فى علبه حلاوه طحينيه
لغايه مثلا لما اعمل مكرونه بالبشاميل وكنت بستخدم القشطه دى بدل اللبن فى البشاميل
كانت المكرونه بتطلع جميله
بس المشكله انى مش كل يوم هعمل مكرونه بالبشاميل
فكان الفريزر عندى بيتملى علب قشطه
لدرجه انى كنت بعبيها فى اكياس
وبعدين ابتديت ارمى القشطه الجديده

طولت عليكوا انا عارفه
بس معلش حابه اقول تجربتى ليكوا
وفى مره كنت بتفرج على برنامج من كل بلد اكله طبعا عارفينوا كلكوا
وواحده اتصلت وقالت ازاى استفيد من القشطه دى الله يكرمه
اتبسط قوى
المهم
بنجيب القشطه اللى انتى مخزناها فى الفريزر كميه معقوله يعنى
مثلا 3 علب حلاوه طحينيه
وبعدين نسيبهم يسيحوا على مهلهم فى المطبخ لازم هما اللى يسيحوا
علشان انا كنت مستعجله على التجربه وعملتلهم حمام مائى
بس السمن طلعت قليله خالص خالص من لما بيسيحوا هما لوحدهم
وبعد ما يسيحو بايدينا يا قمرات نعمل تقليب اتجاه اليمين
بكفه ايدينا يعنى نفضل نقلب ونقلب
حوالى 5 دقائق شويه شويه القشطه هتتقل معاكى وتبقى صعبه فى التقليب وكمان هتكون متماسكه

اوعى تفتكرى ان كده خلاص
لا لسه بس معلش استمرى فى التقليب لغايه ما ينفصل اللبن عن القشطه وتتاكدى ان اللبن كله انفصل
هيطلع حوالى كوبين لبن
السمنه اللى طلعت تجمعيها بايدك وتعمليها كوره
وبكده تكونى عملتى زبده ومن صنع ايديكى يا جميل
متتصوروش قد ايه كانت فرحتى اول مره عملتها
وبعد كده بسيحها وبعملها سمن اطبخ بيه

هتوفر ليكوا جدا صدقونى
وبالهنا والشفا
مستنياكوا تقولولى عملتوا ايه

اسيبكم مع الصور التوضيحية
دى صوره القشطه اللى جمعتها وسيبتها لغايه ما رجعت زى ما كانت


كانت لسه ساقعه على ايدى شويه فاستعملت مضرب البيض اليدوى




هنا ابتدت تتقل على المضرب
فهبتدى اعمل بايدى


هنا ابتدت تتقل جامد اهو
بس لسه متياسيش لسه مخلصناش



شايفين اللبن ابتدى يتفصل
بس لسه مخلصناش


كده خلاص تقريبا كل اللبن انفصل
شوفوا كده كميه اللبن ازاى

ادى اللبن بعد ما شيلنا منه الذبده
صورته لوحده علشان تعرفوا الكميه



وادى الزبده بعد ما عملتها كوره
طلعت كورتين كمان


منقول للامانة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
السمنة البلدى من صنع ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شلبية للبنات فقطططط :: منتديات الطبخ :: منتدى الطبخ-
انتقل الى: